HERO FÅR NYTT MILJONSTÖD FRÅN ARVSFONDEN FÖR ATT UTVECKLA BE THE HERO FÖR HÖGSTADIET

HERO FÅR NYTT MILJONSTÖD FRÅN ARVSFONDEN FÖR ATT UTVECKLA BE THE HERO FÖR HÖGSTADIET

2023-12-13 Av av Johan Rolander

Arvsfonden går in med ett nytt stöd för utvecklingen av den interaktiva utbildningen BE THE HERO för Högstadiet. Fantastiska nyheter för alla skolor i Sverige som vill arbeta med normbrytande beteenden och förebygga mobbning och utanförskap. Detta innebär att redan 2025 kommer BE THE HERO finnas från förskolan upp till årskurs 9.  

Arvsfonden går in med ett tilläggsstöd i HERO OF THE TALK SWEDEN för utvecklingen av den interaktiva utbildningen BE THE HERO för högstadiet. Detta innebär att BE THE HERO redan 2025 kommer att finnas för hela grundskolan årskurs F-9. Vårt beslut att göra denna satsning har växt fram då flera skolor som använder BTH för mellanstadiet provat den på årskurs 7 & 8 med fantastiska resultat. Vi kommer nu att anpassa BE THE HERO med de utmaningar som dagens barn och ungdomar i högstadiet upplever. 

– Vi har idag nära 100 skolor som använder BE THE HERO i mellanstadiet och listan på skolor som vill använda BE THE HERO ökar frekvent. Framtiden ser ljus ut med företag och organisationer som vill stötta HERO i vår vision att samtliga skolor i Sverige skall kunna nyttja våra utbildningar helt gratis.  

Sverige har stora utmaningar i samhället där det är viktigare än någonsin att ge skolorna verktyg för normbrytande beteenden och verka för att skolan blir en trygg plats, genom ett förebyggande arbete mot mobbning och ökad inkludering.      

Tack vare Arvsfonden kan vi ge barn och unga möjlighet att bli en HERO som bidra till en önskad samhällsförändring.

OM HERO

Hero Of The Talk Sweden är en ideell icke-vinstdrivande organisation som arbetar med att utveckla interaktiva digitala utbildningskoncept för skolor i Sverige. Vårt främsta mål är att ge elever en djupare förståelse för ämnen som kränkningar, mobbning och utanförskap, samt att belysa de negativa konsekvenserna av sådana beteenden. Vi ger också eleverna verktyg att påverka och förändra negativa normer och hur man kan stärka gemenskapen, så varje elev känner sig sedd, hörd och inkluderad.

Facebook
Twitter
LinkedIn