Hur Hero Of The Talk startade

Historien om hur vi startade

Jag heter Nahir Oyal, född och uppvuxen i Södertälje. Jag har tidigare varit fotbollsproffs med flera säsonger i allsvenskan med Djurgårdens IF och Syrianska FC, samt utlandsproffs i Turkiet.

När jag tänker tillbaka på min barndom, så fanns det många situationer och händelser, som egentligen var mobbning som jag då inte förstod och där jag med mitt inflytande skulle kunnat göra skillnad, istället för att titta på eller tittat bort. Jag var en passiv mobbare/åskådare. Jag hade önskat mig ha mer kunskap om vad mobbning var och hur jag själv kunde bli en ung förebild och göra skillnad på min omgivning.
När jag avslutade min fotbollskarriär, jobbade jag som elevcoach i skolan. Jag kände att klimatet blivit hårdare och mobbningen har ökat sen jag själv gick i skolan.

Enligt statistik är det 60 000 barn som utsätts för mobbning varje år i Sverige. Tyvärr är siffran på mobbare, passiva mobbare och åskådare betydligt mycket högre. Förutom ett extremt lidande för barn och familjer, kostar mobbningen Sverige mycket resurser. Jag bestämde mig för att göra skillnad och ge barnen det jag inte fick när jag var liten. Kunskap om mobbning och hur man kan agera vid mobbnings/kränknings situationer.

Med mina tankar och ett möte med Johan Rolander tog allt fart. Vi båda har stora Södertälje hjärtan och håller värdegrunds arbetet med barn och ungdomar högt. Hero Of The Talk blev namnet på projektet. Namnet syftar på att unga individer gör skillnad genom att våga prata och vägleda sina vänner att inte göra fel.

Hero Of The Talk använder idrott och unika aktiviteter för att intressera barn i åldern 10-13 år att delta och vilja genomgå vår utbildning. Förutom att barnen har fantastiskt kul under veckan, lär vi barnen att vara förebilder, som agerar, hjälper, stöttar, respekterar, inkluderar och vägleder sina vänner att göra rätt. Som en sann hjälte stoppar man katastrofen, innan den inträffar..

Läs mer om Hero Of The Talk-Metoden

Hero Of The Talk drivs idag av Södertälje Inter FC, en ideell förening i Södertälje.

DRÖM – KÄMPA – UPPLEV

Leave a comment