Historien om hur vi startade

Jag heter Nahir Oyal, 28 år, född och uppvuxen i Södertälje. Jag är byggnadsingenjör men tidigare varit fotbollsproffs och jobbat som elevcoach i skolan. Jag har även utbildat mig i hur man förebygger mobbning och psykisk ohälsa.

Fotboll har varit min passion sen liten grabb. Precis som miljontals andra barn i världen var drömmen att spela i Barcelona eller Real Madrid. Jag nådde aldrig pojkdrömmen men med talang och tur på vägen lyckades jag från att vara en pojke från Södertälje spela flera säsonger i allsvenskan med Djurgården, Syrianska FC och även varit utlandsproffs i Turkiet.
.
Som ung var jag extremt talangfull fotbollsspelare och många vänner ville gärna umgås med mig. När jag tänker tillbaka, så fanns det många situationer och händelser, som egentligen var mobbning som jag då inte förstod och där jag med mitt inflytande skulle kunnat göra skillnad, istället för att titta på eller tittat bort. Jag hade önskat mig ha mer kunskap om vad mobbning är och hur jag kunde bli en förebild och göra skillnad på min omgivning.
.
Under min tid som elevcoach i skolan, lade jag märke till att klimatet och mobbningen har ökat sen jag gick i skolan. Enligt  statistik är det 60 000 barn som utsätts för mobbning varje år i Sverige. Tyvärr så är siffran på mobbarna betydligt högre, säkert kan man tro att det finns 250 000 barn som medverkar eller indirekt är med och bidrar till mobbing och utanförskap.
När jag lade ihop min historik som ung, min livserfarenhet och med mina kunskaper om förebyggande av mobbning, ville jag skapa förändring.
.

Med mina tankar och ett möte med Johan Rolander tog allt fart. Johan har arbetat med att starta och utveckla flera bolag från grunden. Vi båda har stora Södertälje hjärtan och håller värdegrundsarbetet med ungdomar högt. Efter bara 15 minuter i vårt första möte sade Johan att projektet borde heta Hero Of The Talk. Namnet syftar på att unga individer gör skillnad genom att våga prata och vägleda sina vänner att inte göra fel.
.

Hero Of The Talk skapades för att ge barnen det jag önskar jag kunde fått som ung, vilket är kunskap om mobbning och hur man på rätt sätt kan våga säga ifrån utan att själv hamna i konflikt med sina vänner. Vi använder idrott och aktiviteter för att engagera barnen. Vi vill sprida, lyfta och utveckla unga förebilder och inspirera dem till att börja agera förebild i vardagen och inom idrott, så att individen, samhället och idrottsmiljön utvecklas positivt. Genom goda gärningar kan varje individ göra skillnad!

Läs mer om Hero Of The Talk-Metoden

Hero Of The Talk drivs idag av Södertälje Inter FC, en ideell förening i Södertälje.

DRÖM – KÄMPA – UPPLEV

Anmäl dig

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få nyheter direkt till din maillåda.